DA en D.I.O. gaan definitief samen verder

Beste Leverancier,

DA en D.I.O. gaan definitief samen verder

DA en D.I.O. gaan samen verder. De organisaties (Nederlandse Drogisterij Service en FACO) achter de twee formules DA en D.I.O. zijn dat overeengekomen. Daarmee vormen de zelfstandige drogisten nu een sterk blok op de markt. En dat is goed nieuws. Eerder had de ACM al laten weten positief te besluiten over de overname van FACO door NDS.

Wat betekent dit voor u als leverancier?

Het samengaan biedt ook voor u als leverancier voordelen. Hoe we gezamenlijk synergievoordeel kunnen behalen en de relatie kunnen versterken, daar komen we bij u op terug. Ondertussen continueren we de lopende samenwerking tussen u en NDS en tussen u en FACO.

Wat betekent dit voor de zelfstandige DA- of D.I.O.-drogist?

Voorlopig blijven beide formules naast elkaar bestaan. Samengebundeld hebben DA en D.I.O. ruim 400 zelfstandige drogisterijen in Nederland. Hierdoor ontstaat een nieuwe sterke partij met voldoende concurrentiekracht in een uiterst competitieve markt die tot op heden gedomineerd wordt door ketens. Dit is ook goed nieuws voor de consument, die bij een lokale ondernemer de persoonlijke aandacht en keuzevrijheid vindt die zij zoekt.

Wat betekent dit voor de aansturing van NDS en FACO?

De komende maanden voegen we de bedrijven samen. Het nieuwe bedrijf wordt geleid door: Jos Jongstra (algemeen directeur), Walborgh Kieskamp (formule en marketing), Arjan van der Lingen (accountmanagement en acquisitie), Robbert Butzelaar (finance, IT en HR) en Margo Zuurveld (supply chain)
Met het samengaan van NDS en FACO treedt Henk Castelijns per direct terug als algemeen directeur van NDS. Hij blijft als adviseur van de directie verbonden aan de nieuwe organisatie. Totdat de nieuwe organisatie definitief gestalte heeft gekregen, neemt Walborgh Kieskamp de functie van algemeen directeur NDS waar.

Mosadex Groep kiest voor kruisbestuiving

In december 2015 maakte DA een doorstart onder de Nederlandse Drogisterij Service (NDS), onderdeel van Mosadex Groep. Ook FACO/D.I.O. wordt hier nu ondergebracht. Mosadex Groep kiest als financieel solide marktleider in de farmaceutische zorg hiermee ook voor de retailmarkt. Mosadex Groep doet dit omdat zij kansen ziet voor synergetische voordelen tussen Holland Pharma met NDS/DA en FACO/D.I.O. en tussen zelfstandige apotheken en drogisterijen.

Vragen?

Neem contact op met:
Walborgh Kieskamp: T +31 6 22 40 02 46, E walborgh.kieskamp@da.nl.
Arjan van der Lingen: T + 31 6 46 07 43 60, E avanderlingen@diodrogist.nl