INGREDIENTEN

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Snijd de dadels en de abrikozen klein
  • Doe 100g kokosbloesemsuiker met de dadels, de abrikozen en het sinaasappelsap in een pan en breng aan de kook. Blijf roeren totdat het vocht bijna verdampt is. Haal de pan van het vuur.
  • Meng speltbloem, havervlokken, zout en baking soda door elkaar. Doe in een andere kom de vloeibare margarine en roer daar 200g kokosbloesemsuiker door. Voeg dan het bloem- en de havermoutmengsel toe en kneed tot een bal. Verdeel de bal in tweeën.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier of vet de vorm in en bestrooi met bloem. Verdeel 1 deegbal over de bodem van de bakvorm en druk voorzichtig glad.
  • Schep het abrikozenmengsel op de bodem en spreid uit.
  • Verkruimel nu de rest van het deeg over het dadelmengsel en druk voorzichtig met de achterkant van een lepel iets aan.
  • Bak in 30 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen en snijd dan in vierkanten.