INGREDIENTEN

BEREIDING

  • Besprenkel de geraspte wortels met het citroensap.
  • Meng de gist met de bloem, voeg daarna de honing, boter, amandelmeel , ei, water en zout toe. Kneed tot een deeg.
  • Voeg beetje bij beetje de geraspte wortels toe en daarna de rozijnen. Kneed goed door en laat daarna in een kom afgedekt met een vochtige theedoek rijzen tot het volume verdubbeld is.
  • Vet een bakblik in en strooi de helft van de amandelen op de bodem van het blik. Vorm het deeg tot een rol en leg in het bakblik.  
  • Bestrooi met de rest van de amandelen. Dek weer af met een vochtige theedoek en laat in volume verdubbelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak het brood 50-55 minuten op 200 graden. Als je erop klopt moet het brood hol klinken, dan is het gaar. Laat goed afkoelen voor het aansnijden.