INGREDIENTEN

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en smelt de kokosolie.
  • Doe het lijnzaad samen met het water in een kom en laat de zaadjes wellen.
  • Maal de havervlokken in de keukenmachine tot meel.
  • Meng vervolgens het boekweit- en havermeel, samen met de baking soda en het zout in een kom.
  • Mix kwark, het lijnzaadpapje, citroensap en kokosolie in een andere kom.
  • Giet de natte ingrediënten vervolgens bij de droge ingrediënten in de grote beslagkom en roer het geheel goed door elkaar. Bestrooi vervolgens het werkblad met boekweitmeel en schep daar het deegmengsel op en kneed het deeg even goed door. Vorm het tot een mooie grote bal. Leg de deegbal vervolgens op een ovenrooster bekleed met bakpapier.
  • Bestrijk vervolgens alle kanten met een dun laagje kwark. Snijd daarna een kruis in het brood en bestrooi en het brood met de sesamzaadjes. Bak het vervolgens ongeveer 45 minuten in de oven.
  • Leg een schone theedoek op het brood tijdens het afkoelen.
  • Eet smakelijk!