INGREDIENTEN

BEREIDING

  • Doe een beetje lauw water met een snufje suiker en de gist in een kommetje, roer goed en laat even staan.
  • Meng het meel met wat zout en peper.
  • Doe nu alle ingrediënten samen in een kom en kneed tot een deeg. Neem hier echt even de tijd voor. Kneden komt het rijzen van het deeg ten goede.
  • Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige, schone theedoek. Laat nu een half uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bestuif het aanrecht met bloem. Kneed het deeg nog even een keer goed door. Verdeel het daarna in 2 stukken om twee pizza’s te maken of maak 1 grote plaatpizza. Rol het deeg uit met een deegroller.
  • Leg de pizza(s) op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik gaatjes in het deeg, maar niet aan de randen.
  • Beleg de pizza(s) naar keuze en bak ze 10-15 minuten.
  • Eet smakelijk!