Gezonde voeding voor een bewuste levensstijl

Amandel wortelbrood

Bereiding
  • Besprenkel de geraspte wortels met het citroensap.

  • Meng de gist met de bloem, voeg daarna de honing, boter, amandelmeel , ei, water en zout toe. Kneed tot een deeg.

  • Voeg beetje bij beetje de geraspte wortels toe en daarna de rozijnen. Kneed goed door en laat daarna in een kom afgedekt met een vochtige theedoek rijzen tot het volume verdubbeld is.

  • Vet een bakblik in en strooi de helft van de amandelen op de bodem van het blik.  Vorm het deeg tot een rol en leg in het bakblik.  Bestrooi met de rest van de amandelen.  Dek weer af met een vochtige theedoek en laat in volume verdubbelen. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Bak het brood 50-55 minuten op 200 graden. Als je erop klopt moet het brood hol klinken, dan is het gaar. Laat goed afkoelen voor het aansnijden.

Ingredienten

300g geraspte wortels

500g Bountiful speltbloem

100g Bountiful amandelmeel

40g Bountiful amandelen wit

2 el citroensap

7g instant gist (1 zakje)

1tl Bountiful zeezout fijn

3el Bountiful weidebloemen honing

150g Bountiful rozijnen

100g boter

1 ei

1 dl (100ml) warm water

Print Friendly, PDF & Email
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2018 Bountiful. Alle rechten voorbehouden.
Alle prijzen zijn inclusief BTW. tenzij anders vermeld.
KVK: 60994517 | BTW: NL854155454B01 | Bank: NL08 RABO0336691858 | Skal 101565