Gezonde voeding voor een bewuste levensstijl

Appeltaartkoek

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

  • Zeef de bloem, met een snufje zout, wijnsteenbakpoeder en kaneel boven een kom.

  • Rasp de schil van de citroen en roer ook door het mengsel.

  • Mix in een andere kom de twee eieren luchtig.

  • Voeg de eieren bij de bloem en roer door. Niet te lang.

  • Voeg dan de ahornsiroop en de appelmoes  toe. Meng voorzichtig met een spatel tot een beslag
  • Snijd de appel in stukjes voeg deze samen met de rozijnen toe aan het beslag.

  • Schep op een met bakpapier beklede bakplaat (Het beslag is genoeg voor 5 of 6 koeken).
  • Bak de koeken in 10 tot 15 minuten gaar. Als ze lichtbruin beginnen te worden zijn ze goed. Deze koeken blijven zacht, zoals eierkoeken.

Ingredienten

100 g Bountiful speltbloem
2 el Bountiful weidehoning
100 g appelmoes
2 tl Bountiful wijnsteenbakpoeder
1 appel
50 g Bountiful rozijnen
2 eieren
2 tl kaneel
1 citroen
Snufje Bountiful zeezout

Print Friendly, PDF & Email
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2018 Bountiful. Alle rechten voorbehouden.
Alle prijzen zijn inclusief BTW. tenzij anders vermeld.
KVK: 60994517 | BTW: NL854155454B01 | Bank: NL08 RABO0336691858 | Skal 101565